بسیاری از حرفه ای های این بازار بیشتر به جهت دریافت سود مرکب در بلند مدت وارد این بازار شده اند اما آخرین تصمیم مدیران سازمان بورس زیر پای این دسته از فعالان را به صورت شبانه خالی کرد.
با کاهش نوسان قیمت از 5% به 2% گرچه در حالت معمول تغییر خیلی محسوس است اما اگر بخواهیم سود مرکب این دو را در 255 روز محاسبه کنیم خواهید فهمید که تغییر بسیار فاحش است.
بیایید با هم مثالی بزنیم تا موضوع بیشتر و بهتر جا بی افته؛
فرض کنید فردی با 1 میلیون تومان وارد این بازار شود و بازار به مدت 1 سال کاری (255 روز) در صف خرید مطلق باشد.گرچه امکان اینکه 1 سال کامل تمام بازار صف خرید باشد تقریبا به صفر میل میکند اما با این مثال فقط قصد دارم تفاوت سود مرکب در این دو حالت را با هم حساب کنیم
- سود 2% در این حالت بعد از 255 روز کاری به صورت مرکب شما دارای 135 میلیون تومان پول هستید.
- سود 5% در این حالت بعد از 255 روز کاری به صورت مرکب شما دارای 253 میلیارد تومان پول هستید.
حالا تفاوت این تغییر در بلند مدت به خوبی مشهود است.
اما چرا شاهد این تصمیم در بازار سرمایه بودیم؟؟
روز چهارشنبه 98/12/14 شاهد یه تصمیم گیری شبانه و بسیار بامزه در ساز و کار ساختار بازار بورس ایران بودیم، بعد از رشد 500 هزار واحدی بورس ، مدیران ارشد این سازمان تصمیم هایی گرفته اند که در نوع خود کم نظیر است! که در این مقاله میخواهیم راجع به دست انداز هایی که سازمان بورس جهت کنترل هیجانات بازار سرمایه گذاشته است کمی با هم صحبت کنیم.
همه چیز از ممنوع و معامله کردن تازه واردان بازار سرمایه شروع شد که مدیران ارشد بورس تصمیم به این موضوع گرفتند که پول هایی که به سمت بازار سرمایه سرازیر میشود را تبدیل به سرمایه هوشمند کنند، اما تا چقدر موفق بودند؟! اگر این تصمیم درست بود طبیعتا دیگر نیازی به تصمیم های عجیب مکرر در بازار سرمایه نبودیم تصمیماتی که رفته رفته باعث فرار سرمایه گذاران از این بازار جذاب می شود چرا که این تصمیمات بیشتر شبیه گذاشتن دست انداز در یک بزرگ راه است.
اما دست انداز دوم که بدون اطلاع قبلی، سازمان بورس تصمیم به از افزایش حجم مبنا در بازار بورس گرفت که بدون منطق و تایید هیچ یک از کارشناسان بازار و طی تصمیم عجیب، رشد بازار سرمایه را به شدت کاهش داد و باعث ثبت بزرگ ترین ریزش تاریخی شاخص در تاریخ بورس ایران شد اما خیلی زود سهام های خوب راه خود را پیدا کرده اند و مجدد به صف های خرید تبدیل شدند اما دیگر کمتر شاهد این هستیم که قیمت پایانی های +5 در بازار سرمایه باشیم یعنی سازمان بورس تا حدودی موفق به گذاشتن اولین دست انداز بازار سرمایه شد .
تصمیم سومی که به صورت شبانه در عصر آخرین روز هفته کاری بورس(چهارشنبه 98/12/14) مبنی بر کاهش نوسان قیمت از 5% به 2% در هر روز کاری گرفته شد تیر آخر را به این بازار پر هیجان زد و درصد بسیار قابل توجهی از جذابیت این بازار را کاهش داد.طبیعتا خیلی از فعالان این بازار بعد از این تصمیمات بدون پایه راه های دیگری را برای سرمایه گذاری انتخاب خواهند کرد که شاید ساده ترینش بازار طلا و ارز باشه. میدونید اگر این پول ها از بازار بورس فرار کنه و به سمت بازار طلا و ارز بره چه اتفاتی برای قیمت طلا و ارز در ماه های بعد خواهیم داشت؟
اما اگر این روال ادامه داشته باشه و کاهش نوسان قیمت اعمال بشه احتمالا در روز شنبه 98/12/17 بازار بسیار سرخی خواهیم داشت اما رفته رفته بازار سیر صعودی خود را پیدا خواهد کرد.
اما سوال اینجاست که بعد از افزایش قیمت دلار چه اتفاقاتی بر سر سهم های شرکت هایی که درامد دلاری دارند خواهد افتاد؟ صف های میلیونی 2 درصدی و قفل شدن بازار و دقیقا برعکس همین اتفاق برای شرکت هایی که هزینه های دلاری و درامد ریالی دارند خواهد افتاد!!!
ضمنا با تغییر نوسان قیمت از 5% به 2% انتظار میرفت کارمزد بازار هم کاهش پیدا کنه که فعلا خبری ازش منتشر نشده...
کاش یه مقدار بیشتر فکر میکردید و بجای گذاشتن این دست انداز ها در بازار بورس، رو فرهنگ سازی سرمایه گذاری در بازار بورس و همچنین آموزش های عملی و کاربردی ، برنامه ریزی های بیشتری میکردید.
اما راهکار عملی برای تغییر این تهدید به فرصت چیه؟؟!
یک سرمایه گذار موفق همیشه باید مثل یک شطرنج باز حرفه ای عمل کند یعنی استراتژی هایی رو برای هر زمانی از بازی داشته باشه تا بتونه تبدیل به یک فرد موفق بشه.
- شاید در اوایل هفته اینده زمان مناسبی برای ورود به نماد های بنیادی که زیر ساخت های خوبی دارند باشد، سهم هایی که در صف های خرید سنگین قفل شده اند و سخت میشه وارد اون ها شد (مثل دارویی ها).
- اما تئوری دوم برای افرادی است که توانایی فعالیت در بازار های جهانی را دارند و میتواند در بازاری مثل بازار فارکس یا رمز ارز ها فعالیت کنند که گرچه ریسک بسیار بالا تری دارد اما میتواند برای حرفه ای ها بازار بسیار جذاب و سود آور باشد.
ایده و نظر شما برای تبدیل این تهدید به فرصت چیه؟
نکته:بدون آموزش های دقیق و عملی به هیچ عنوان وارد بازاری مثل بازار فارکس نشوید این کار دقیقا مثل این میمونه که شنا بلد نباشید و خود را از روی یک قایق در اقیانوس بندازید تا به سمت ساحل (موفقیت) شنا کنید!!!
دیدگاه خود را بنویسید